maanantai 30. heinäkuuta 2007

Maahanmuuttajat ovat erilaisia

Maahanmuutosta käytävää keskustelua hämärtää se, ettei useinkaan täsmennetä sitä, millaisisista maahanmuuttajista puhutaan. On selvää, ettei tänne töihin tulevaa saksalaista lääkäriä voi järkevästi rinnastaa esim. afrikkalaiseen vuohipaimeneen.

Suurin osa Suomeen tulleista maahanmuuttajista on viime vuosikymmeninä ollut pakolaisia, turvapaikanhakijoita tai ns. paluumuuttajia. Termillä "maahanmuuttaja" tarkoitetaan yleisluontoisissa keskusteluissa usein pelkästään näitä ryhmiä. Sanoessaan vastustavansa maahanmuuttoa suomalainen tarkoittaakin yleensä vastustavansa em. ryhmien osalta liian vapaamieliseksi ja hyväuskoiseksi kokemaansa maahanmuuttopolitiikkaa.

Useimmilla "maahanmuuton vastustajilla" ei sen sijaan ole mitään sitä vastaan, että Suomeen tulee ulkomailta ammattitaitoisia, sopeutumiskykyisiä ja itsensä elättäviä työntekijöitä, olivat nämä sitten kotoisin mistä tahansa. Hyvin harva vastustaa myöskään sitä, että Suomi tarjoaa, mahdollisuuksiensa puitteissa, turvapaikan pakolaiselle, joka on aidosti sen tarpeessa.

Monikulttuuri-idealistit ovat omalla toiminnallaan saaneet aikaan sen, että moni on alkanut tuntea allergiaa koko maahanmuuttaja-sanaa kohtaan. Jokaisen normaaliälyisen suomalaisen luulisi ymmärtävän, ettei Suomi voi ottaa vastaan rajattomasti esim. pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Fanaattisimmat idealistit eivät tätä kuitenkaan näy millään ymmärtävän.

1 kommentti:

lot kirjoitti...

Juuri näin. Hyvä kirjoitus.